De kracht en magie van cacao

de sleutel naar de heilige ruimte van je hart

Aho, Ahe, dank je wel!
Cacao, een magische vrucht uit de schoot van moeder aarde.
Ze is voor velen de sleutel naar de heilige ruimte van ons hart: zacht, rauw en liefdevol, ze laat de energie naar en van het hart weer stromen, zodat er heling en transformatie kan ontstaan. 


Wat is ceremoniële cacao?

Bij een cacao ceremonie staat het drinken van 42 gram rauwe ceremoniële cacao centraal.
Cacao is een plantmedicijn dat bekend staat als zacht, rauw en liefdevol. Het stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen.
De cacao die wij doorgaans gebruiken komt van Keiths Cacao in Guatemala en is handgeplukt en op een rituele manier door een cacao Sjamaan gewijd. Elke vrucht, boontje en blok krijgt bijzondere aandacht en wordt gezegend om de cacao ceremonies te dienen. Wij krijgen de cacao in grote blokken, 1 blok is genoeg voor ongeveer 11 dosissen. 
Het maken van de cacao kost aandacht en tijd, we snijden de blokken tot kleine stukjes en mengen deze dan voor extra energie en kracht met een kruidenthee die is afgestemd
op het moment of de intenties.


De cacao ceremonie: Meditatie, zang, dans, klankschalen, divinatie, chanting, yoga,
verhalen & rituelen

Een cacao ceremonie maak je met elkaar. We stemmen altijd af op de energie van het huidige moment. We volgen hierbij het ritme van de maan en de zon en kijken naar wat er speelt in het collectief en wat we op dit moment nodig hebben. 
We starten de ceremonie vanuit een heilige cirkel waarin veiligheid en verbondenheid met onszelf centraal staat. We vragen bescherming & verbinding en maken plaats voor onze geliefden & onze voorouders, de vader hemel & de moeder aarde, de zon & de maan,
de windrichtingen & de elementen, de krachtdieren & aardse en hemelse wezens
en natuurlijk centraal: de geest van de cacao.
Hoewel iedere ceremonie anders is maken we standaard gebruik van stilte, meditatie, zang,
beweging en klank.

Voor grotere ceremonies zal er gebruik worden gemaakt van fijne samenwerkingen met onder andere muzikanten, klankmeesters, yoga docenten of verhalenvertellers.

1 op 1 cacao ceremonie

Jouw hartslag, jouw ritme, jouw flow. Een cacao ceremonie helemaal afgestemd op jouw energie, vragen en behoefte. Tijdens de ceremonie ontstaat ruimte voor diepe heling, transformatie en verbinding. En dat allemaal vanuit de heilige ruimte van je hart.

Cacao ceremonie op maat

Wil jij graag dat ik alleen of samen met een van mijn superfijne collega's (muzikanten, yogadocenten, kunstenaars, spirituele hoeders) een ceremonie verzorg, dan is heel veel mogelijk. Voor groepen van 3 tot 100 personen op een vrije locatie naar keuze, binnen of buiten.

Nieuwe Maan Ceremonie

Maandelijks rond de nieuwe maan een cacao ceremonie in Grave. De energie van de nieuwe maan past erg goed bij de energie van cacao: de zachtheid, openheid, het geeft heling en maakt ruimte om nieuwe intenties te planten.

Ho'oponopono

Een oude hawaiaanse techniek om diep te helen, oude pijn te transformeren. Zeer doeltreffend en prachtig in combinatie met cacao. Heel bijzonder en heel helend.

De sjamaan in mijn leven

Hoe cacao op mijn pad is gekomen en mijn verbinding met de grote moeder aarde en het sjamanisme.

Agenda

Lets have a date with some chocolate!