Over mij

Coach, medium, leraar, ritueelmaker & ceremoniebegeleider

Namasté, ik ben Shamim, 37 jaar en woonachtig in het Brabantse Grave. Ik ben de gelukkige partner van Riekie en dierenmoeder van onze hond Yara en onze 4 katten, Lilly, Wasabi, Piwi en Moos. 
Het is fijn om in dit heerlijke nest te vertoeven, het geeft mij de bedding, de ruimte en de energie die ik nodig heb om met heel mijn hart en ziel dat te doen wat ik het liefste doe; mijn werk.

Voor jou als je het leuk en fijn vindt om te weten hoe ik op dit spirituele pad terecht ben gekomen, lees je hier wat achtergrondinformatie over mijzelf.

Er was eens…
37 jaar geleden werd ik op 23 januari geboren in Mumbay, India. Mijn moeder kon of wilde niet voor mij zorgen en heeft mij afgestaan ter adoptie. Ik heb 8 maanden in het land van spiritualiteit en wijsheid mogen wonen, totdat ik naar mijn ouders in Nederland ging. Het was een mooie reis, een belangrijke reis, waarin ik altijd wist dat ondanks de pijn van de adoptie, het niet anders had kunnen gaan. Ik was een open, intuïtief, nieuwsgierig en vrolijk kind en ik hield van mensen en maakte heel graag verbinding met hen. Ik voelde veel en had een rijke binnenwereld. Ik ben me als kind altijd al bewust geweest van de ziel die in het lichaam woont en van het goddelijke dat in alles om ons heen aanwezig is. Een diepe verbinding met mijn innerlijk weten zou je het kunnen noemen. 
Ik groeide op met heel weinig spiritualiteit in mijn omgeving: mijn beide ouders vonden alles onzin, maar ze gaven mij de vrijheid om mijn eigen geloof en pad te kiezen, dus dat deed ik. 

Paranormaal ontwaken
Toen ik een jaar of 11 was kocht ik in een spiritueel winkeltje bij ons in het dorp mijn eerste Tarot kaarten. Ik was gefascineerd door die winkel en gaf er graag mijn zakgeld uit. Ik las er een boek over paranormale gaven, en vanaf dat moment ging het licht aan, alsof ik het me allemaal weer herinnerde. Toen ik thuis kwam had mijn moeder erg veel last haar enkel en kon al dagen niet lopen van de pijn. Ik zei ‘kom maar dan leg ik daar mijn hand wel even op’, en de pijn verdween. Ik ging steeds meer energie waarnemen om mij heen, ik maakte contact met mijn gids en ik had visioenen en heldere dromen. Ik ontwikkelde mijzelf, simpelweg door aanwezigheid en vertrouwen.

Ik leende als kind veel boeken bij de bibliotheek en las er bijna nooit een uit, maar door te bladeren en te zoeken naar de kern herinnerde ik me de kennis weer. Kennis over magie, hekserij, sjamanisme, rituelen, handoplegging, tarot, edelstenen, engelen, natuurwezens, wereldreligies… het waren luiken uit het verleden die opengingen. Ik herinnerde en kwam thuis. 

Gerrit
Zo rond mijn 15e zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik worstelde met mijn adoptie en ik had veel heimwee naar de spirit wereld. Ik voelde me steeds vaker vreemd en anders, ook werden de visioenen sterker en waren de beelden niet altijd prettig. Ik voelde teveel en pakte teveel op en ik kon dit niet meer goed  filteren. Ik ben toen op zoek gegaan naar spirituele hulp die mij kon helpen en zo ben ik Gerrit tegengekomen. Gerrit was een zeer ervaren paragnost/medium, een ontzettend wijze man en de meest fantastische mens die ik ooit ontmoet heb. Hij werd mijn beste vriend en mijn spiritueel leraar. Hij heeft me op een speelse, zeer nuchtere manier het leven geleerd. Hij was er echt altijd voor me. Ik kon hem blind vertrouwen en ik heb duizenden uren met hem gekletst. Hij is in 2015 waar ik bij mocht zijn gestorven, en ik ben hem tot de dag van vandaag zo ontzettend dankbaar voor alles wat hij mij gegeven heeft. Hij heeft mijn geleerd wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt, dat de dood niet bestaat en hoe het is om een te zijn met het leven. Hij is als een deel van mij en nu is hij de aanvoerder van mijn spiritteam. We werken nog steeds fijn samen en het is heel leuk om te zien dat mensen die ik coach – die hem nooit gekend hebben – hem op deze manier heel goed leren kennen. 

Ook even leuk om te weten is dat er vlak voor zijn dood door schrijver en spreker Paul Smit een interview is geweest met Gerrit, terug te lezen in het boek uitzoomen.

Het serieuze werk
Op mijn 20e heb ik de moed verzameld om naar buiten te treden en ben ik gaan werken als paragnost/medium. Ik werkte op een spirituele hulplijn, stond op paranormaal beurzen, deed zaalreadings, gaf workshops en vieringen. Tijdens mijn gesprekken kwam ik erachter dat ik erg goed was in het begeleiden van kinderen, vooral de gevoelige kinderen en jonge kinderen. Ik maakte telepathisch contact met hen en kon ze daardoor erg goed helpen. Ik merkte wel dat ze meer nodig hadden dan alleen de erkenning in het gesprek en daarom ben ik in 2008 gestart met de opleiding voor Sensi Therapeut. Zo heb ik een aantal jaren prima kunnen werken en een hoop mensen kunnen helpen.

Transformatie – spiritueel ontwaken
In 2014 kwam er een einde aan mijn relatie van bijna 10 jaar. Dit was een intense ervaring, waarin ik het gevoel had alle controle te verliezen die ik dacht te hebben in het leven. Mede de relatiebreuk zorgde ervoor dat ik compleet met mijzelf werd geconfronteerd. Ik kon niet meer. Het voelde alsof ik het leven niet aankon en angst en paniek voerden de boventoon. Ik ben toen met Gerrit bezig geweest om echt vanuit de diepte de relatie met mijzelf te herstellen. Dat was nodig, want vanuit de oppervlakte leefde ik mijn leven wel, leek ik alles voor elkaar te hebben, maar van binnen was er veel werk te doen. Gerrit leerde mij in die tijd het leven te gaan vertrouwen van binnenuit. Want we hebben geen controle, nergens over, dus waarom daar altijd toch krampachtig naar op zoek gaan? Ook zei hij mij: ‘lieverd deze ellende is straks je grootste dankbaarheid, het geeft je de mogelijkheid om echt te transformeren, ervaar het maar’. Steeds meer ging ik deze diepte begrijpen, ik voelde het in mijn lijf zakken en mijn systeem werd lichter. 

Want echte verandering kan alleen plaatsvinden als je van binnenuit in jezelf werkt.

Twee jaar geleden ben ik gestopt op de spirituele hulplijn. Ik merkte dat het allemaal minder werd en ik vond de kwaliteit en de diepgang van de meeste gesprekken minder prettig worden. Het kostte mij teveel energie. Het is leuk dat ik een bepaalde gave heb, maar ik wilde deze anders gaan inzetten. Ik heb toen de intentie gezet dat ik alleen nog maar met mensen wil werken die wat willen leren en zichzelf willen ontwikkelen.
Dit heeft geleid tot de mooie praktijk die ik nu heb.