Ceremonies | Retraits | Workshops

REMEMBRANCE
A full spiritual cacao immersion in honour of
our departed loved ones.

I would love to take this opportunity to invite you and share with you about our very special cacao ceremony planned on the 31st of October in the Posthoorn Church in Amsterdam.

It would be an evening in full honour of our departed loves ones. We will put them in the spotlight, share about them, dance with them and trough a beautiful Yoga Nidra meditation, we will travel to the borders of our world and there’s to create this sacred moment of reconnection.

We will do this all under the beautiful guidance of the cacao. Cacao will help us to move from the mind into the heart, its this gentle sacred medicine, that opens us and allows our feelings to integrate.

We choose to do this evening because of two things

One because it is the perfect time of year to do a ceremony like this. The veils between this world and the world of our departed loved ones are at its thinnest. That’s why in many cultures and religion they honour and celebrate the departed loved ones during this time of the year.  In nature it’s the time to die, to let go, to prepare for winter, the sun God moves trough the underworld were it will be reborn again at the mid of winter. It’s the natural cycle of life, to let go of life, to die and be reborn again and again. So tapping in on this magical energy that life gives us is a present for our own nature.
And because death is one the most natural parts of life, it will happen to all of us and its important to integrate to our natural cycle, of life, of the year, of the seasons.  So we stop walk away from it and we allow ourselves be fully present within this very moment.

But the most important reason why we want to do this ceremony with you is because death does not really exists in the way we mostly think about it. There is a whole world behind our world, the soul the essence of our being is eternal and we can reconnect with our departed loved ones and they are much willing to guide us and spill there cups of love on us.
We know the pain of losing someone so dearly and it hurts, even if we know that there is a life after death etc, it could leave such big giant wholes in our hearts. But being together, to share in ceremony, traditions and rituals its healing balsam for our soul for our heart. It keeps us in a soft place, we allow our sadness to flow naturally, our memory’s to warm our hearts.

So if you feel this invitation be more than welcome to join us. Together with my soul family Charon and Elizabeth we will provide a safe space for you and your departed loved ones, your relatives trough blood, your ancestors, your soul family, friends and your departed familiars.

With much love and gratitude

 

Shamim 

Vision Board 2022 | door middel van Soul Art

Ga mee op reis naar de plek waar jouw verlangen, wensen en dromen verborgen liggen en maak je eigen Vision Board voor 2022 met behulp van Soul Art. 

De kracht van Soul Art
Soul art is een creatief proces, dat je contact brengt met jezelf, het geeft je de ruimte om te communiceren met de diepere delen van jezelf door het creëren van een kunstwerk. We brengen je middels een geleidde meditatie, visualisatie in contact met je ziel en verhogen jouw frequentie om de boodschappen te kunnen ontvangen. 
De beelden die daarna gemaakt worden zijn spiegels, ze laten ons delen van de ziel zien, ze helpen ons te herinneren wie  wezenlijk zijn en welk pad we mogen gaan lopen. 

De ontvangende energie | YIN
We hebben er bewust voor gekozen om deze dagen te plannen in de stille tijd van het jaar,
 de winter is kaal en leeg en geeft ruimte om te ontvangen. Om volledig vanuit het niets, weer iets te laten ontstaan. De midwinter staat symbool voor dood en wedergeboorte van de zon, van het licht. De energie rondom geboorte is puur, open en ontvankelijk, waardoor we makkelijker kunnen ontvangen en creëren 

Wat kan je verwachten | hoe ziet de dag er ongeveer uit 
De dag is opgedeeld in 3 delen: Zielenreis – Creatie – Inwijding
We starten met een welkom en het zetten van intenties, daarna wordt je meegenomen in een zielenreis. We brengen je middels een geleidde meditatie & visualisatie in contact met je ziel en verhogen jouw frequentie om de boodschappen te kunnen ontvangen. Nadat de ziel gesproken heeft is het tijd om in alle rust creëren. Je gaat scheuren, knippen, plakken, verven, tekenen of stempelen om zo jou eigen 2022 vision board vorm te geven. Je hebt hier ongeveer 3,5 uur de tijd voor. Het laatste gedeelte van de dag bestaat uit de inwijding, je krijgt de ruimte om jouw zielen creatie te tonen en jezelf in het licht te zetten. 

Begeleiders
De dag zal begeleid worden door Brigitta en Shamim, buurvrouwen op de generaal de bons kazerne. Zij hebben beide jarenlange ervaring in het begeleidde van mensen en ceremonies. Brigitta is Yindocent, ritual movement trainer & kunstenares en Shamim is coach, energetisch werker, ceremonie begeleider & ritueel maker. Zij bundelen met liefde hun talenten om er voor jou een magische dag van te maken. 

Van donker naar licht | Ceremonie
verstillen, vertragen, verbinden & verlichten

Van Donker naar Licht | Ceremoniële Viering

Ga mee op reis van het donker naar het licht, in stilte, met klank, in samenzang, tussen de woorden door en via het lichtlabyrint. 

De energie van midwinter
We bevinden ons aan de rand van de donkerste dagen van het jaar, het midden van de winter, de yule tijd. Het is de tijd om te verstillen en te vertragen en om ons te verbinden met onze binnenwereld en onze geliefden. Om daar even helemaal aanwezig te zijn, tijd vrij te maken in onze agenda’s en te genieten van de ruimte die deze periode ons geeft. De Yin energie waar we ons in begeven is totaal ontvangende energie: het is leeg, open, zacht, ontvankelijk en puur. Door te baden in de ontvangende energie van YIN creëren we de ruimte om weer opnieuw geboren te worden, met hernieuwde energie, plannen en ideeën.

Samen komen en vieren 
Tijdens deze stille periode is het ook belangrijk om vanuit de juiste intenties te verbinden met gelijkgestemde mensen. Om samen te komen en je hart te laten verwarmen, door samen te luisteren naar mooie inspirerende verhalen en woorden, te zingen, te mediteren en te verbinden.  
Wij eren en vieren tijdens deze ceremonie ons licht, de goddelijke vonk die in ieder van ons aanwezig is, het paradijs waar de ziel huist; want zoals mijn lievelingszin uit de bijbel zegt 
Het koninkrijk Gods zit in je. 

Lichtjes in de hemel
Een viering van donker naar licht zal niet compleet zijn zonder een plek voor onze overleden dierbaren. Want in de donkere dagen van het jaar is het gemis vaak voelbaarder en rauwer. We zullen hierbij stil staan en zetten hen in het licht en zingen samen in gedachten.

Wat kan je verwachten | hoe ziet de ceremonie er ongeveer uit
De ceremonie bestaat uit 4 pilaren: Woorden en verhalen – Stilte en klank – Muziek en zang – Lopen van het lichtlabyrint

Een Kerstmis maar dan anders
De ceremonie is een echte beleving, het start al bij binnenkomst. We hebben het hele theater omgetoverd tot een magische sfeervolle plek, waar het donker het licht mag ontmoeten. Bij binnenkomst wordt je door een van onze hoeders welkom geheten en vind je een plekje, waar je fijn kan zitten. De ruimte is groot genoeg en we laten een beperkt aantal mensen binnen zodat iedereen de ruimte heeft om lekker in zijn of haar eigen bubbel te zitten (op een kleedje/matje op de grond). Je krijgt een programmaboekje met daarin de meeste teksten van de gedichten en van de muziek die gezongen wordt, zodat je mee kan lezen of zingen. Het eerste gedeelte zal bestaan uit muziek, woorden, stilte en een midwinter verhaal. Daarna start de geleidde meditatie, gevolgd door het klankschalen bad. Dit samen zorgt voor verbinding en helpt je de reis naar je binnenwereld te maken. Na de stilte en klank, volgt een spirituele teaching – over vrijheid, licht en vrede. Als we de woorden hebben ontvangen gaan we naar de laatste twee pilaren van de ceremonie: het live concert en het lichtlabyrint.
Tijdens he
t live concert verbinden we ons met ons licht en zingen we samen (of lekker luisteren mag natuurlijk ook). Je wordt tijdens dit concert om de beurt uitgenodigd om het lichtlabyrint te lopen. Het lichtlabyrint is een echte rituele beleving, je wordt even meegenomen een andere wereld in. Het is wordt geheel vormgegeven door takken, lichtjes en kristallen, je volgt de route die vanzelfsprekend is en laat je verrassen door de ontmoetingen die je daar gaat hebben (niet fysiek met andere mensen). Als iedereen het labyrint gelopen heeft, sluiten we af met een lichtgebed voor onszelf, onze geliefde dierbaren en voor de wereld. Na afloop mag je het boekje mee naar huis nemen om nog eens na te genieten en ontvang je een midwinterpresentje voor jouw lichtje. 

Begeleiders | Ik stel ze graag aan je voor
Ik ben zo onwijs dankbaar dat voor deze ceremonie de krachten gebundeld worden van zoveel talenten, ik stel ze graag aan je voor. Dana Devi zal de muzikale leiding op haar nemen en de ceremonie voorzien van muziek met haar zachte, bezielde stem, en haar liedjes gevuld met licht. Michelle Shanti zal met haar prachtige klankschalen een klankbad van licht verzorgen.
Ameike van het Rituelenatelier heeft samen met mij Shamim de rode draad van de ceremonie geweven en het lichtlabyrint vormgegeven.  
Maarten is aanwezig met een deel van zijn kristallenvrienden, om het labyrint te verlichten en om speciale hoekjes te maken in de zaal waar je even kunt opladen, hij zal als hoeder energetisch toezien. 
De gedichten die gedeeld worden zijn geschreven door Riekie Weijman van Woorden voor Alles. 
De hele ceremonie zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van het team van de ondersteunde lichtwerkers, mijn dank is ontzettend groot.  

Praktische info
Ben op tijd aanwezig, je bent welkom tussen 13:00 en 13:15 zodat we ook echt om 13:30 kunnen starten. Trek warme sokken en het zou heel fijn zijn als je een eigen omslag deken en yoga mat/ picknickkleed meeneemt met een fijn kussen om op te zitten. De verwarming staat lekker aan maar het kan toch fris worden dus neem ook een lekker dekentje mee. Mocht je dit niet hebben, laat het ons even weten, dan regelen we wat. 
Kinderen zijn van harte welkom tijdens de ceremonie, maar het is wel belangrijk dat ze in ‘stilte’ kunnen zijn en dit ook fijn/ leuk vinden.

Podium | Lichtlabyrint
de theaterzaal
Dana Devi | soulsinger
Michelle Shanti
Ameike | Rituelenatelier
Maarten | kristallenman