Nieuwe maan | cacao ceremonies

Maan(d)elijks in het licht van de nieuwe maan, ben je welkom om samen cacao te drinken.

Ruimte voor en een moment voor jezelf om te openen, te stromen en om intenties te zetten

De cacao ceremonies bij Shamim kenmerken zich door extra aandacht voor spirituele teachings en ontwikkeling
 en zijn afgestemd op de verschillende energieën van de 13 manen.

We starten altijd met het neerzetten van jouw intentie zodat je hier tijdens de ceremonie mee kan zijn en het de ruimte kan vinden.

Verder is de sharing een belangrijk onderdeel van de ceremonie, iedereen doet mee en heeft ruimte nodig om gehoord te worden.
Er is ruimte voor Stilte, meditatie, klank, mantra’s en andere soul muziek, verhalen, divinatie & verbinding.

 De nieuwe maan is zeer geschikt voor een cacao ceremonie, het heeft een zachte, open en ontvankelijke energie net als de spirit van de cacao. 

De ceremonies vinden plaats in Velp (Grave) in mijn werkruimte die is omgetoverd tot ceremonieruimte. 
Er is plek voor max 10 personen en de ceremonie duurt zo’n  2,5 – 3 uur. 

Chantal
Chantal
Read More
Ik wilde al heel lang een cacao ceremonie meemaken. Waarom wist ik niet maar het antwoord werd die avond vrijwel direct duidelijk. Een intiem samenzijn en het voelde veilig en vertrouwd. Shamim neemt je mee en je beleeft je eigen innerlijke reis. Mijn hart werd geopend en de tranen biggelden over mijn wangen. Dat voor iemand die niet snel huilt een eye(heart)opener! Wat een opluchting. Wat fijn om letterlijk je hart te luchten. Een bijzondere ervaring en zoals bij zoveel dingen; je moet het zelf meemaken!
Anita
Anita
Read More
Ik werd door mijn vriendin geattendeerd op de cacao workshop van Shamim. Zonder dat ik me erin had verdiept ben ik open minded gaan deelnemen aan deze ceremonie. Ik dacht: cacao dat heeft te maken met puurheid en geluk, laat dat dan ook mijn intentie zijn. Ik heb nogal wat last van wat er allemaal gaande is in de wereld, familie en werk door de Coronapandemie. Maar goed dat terzijde dacht ik “ik ga gewoon genieten”. Meegaan in de ceremonie met het groepsgevoel door samen de cacao te drinken en de mantra’s te zingen. Ik voelde me veilig in deze groep en al snel voelde ik me warm worden en stroomden de tranen over mijn wangen. In de veiligheid van de groep voelde ik me kwetsbaar en tegelijk krachtig. Ik voelde de lieve, zachte en rustige energie van de hond Yara. Niet voor niets dat ik daar zat 😊. De dagen na de ceremonie voelde ik me kwetsbaar doordat iedere keer mijn tranen naar boven welden. Gelukkig mag dat er zijn. Nu voel ik de kracht die in me stroomt. De kaart die ik had getrokken was NEW MOON what is your deepest desire? Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik deel mocht uit maken van deze ceremonie. Warme groet Anita
Shamim
ShamimCeremonie belegeider
Read More
Het is voor mij elke keer weer een cadeautje om de nieuwe maan cacaoceremonies te mogen begeleiden in mijn eigen ceremonie ruimte. De openhartigheid en verhalen van de deelnemers zijn bijzonder en het mooi om te zien wat er tijdens de ceremonie al in beweging komt.
Daarnaast brengt het ceremonieel werk mij op een veel diepere laag van verbinding met alles wat is, zichtbaar en niet zichtbaar. Het heeft te maken met het dienstbaar zijn aan het leven door in verbinding te zijn met mijn zielsbestemming en werken met de goddelijke bron die we allemaal zijn. Tijd en ruimte verdwijnen voor even en in de heilige ruimte van de ceremonie. Dank je wel spirit van cacao, moeder aarde en vader hemel, voor het mede openen van mijn hart en de energie die ik mag ontvangen om elke maan weer deze prachtige ceremonies te verzorgen.
Previous
Next

De kracht en magie van cacao

de sleutel naar de heilige ruimte van je hart

 Aho, Ahe, dank je wel!

Cacao, een magische vrucht uit de schoot van moeder aarde.
Ze is voor velen de sleutel naar de heilige ruimte van ons hart: zacht, rauw en liefdevol, ze laat de energie naar en van het hart weer stromen, zodat er heling en transformatie kan ontstaan. 


Wat is ceremoniële cacao?

Bij een cacao ceremonie staat het drinken van 42 gram rauwe ceremoniële cacao centraal.
Cacao is een plantmedicijn dat bekend staat als zacht, rauw en liefdevol. Het stimuleert je om je hart te openen en versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen.
De cacao die wij doorgaans gebruiken komt van Keiths Cacao in Guatemala en is handgeplukt en op een rituele manier door een cacaosjamaan gewijd. Elke vrucht, boontje en blok krijgt bijzondere aandacht en wordt gezegend om de cacao ceremonies te dienen. Wij krijgen de cacao in grote blokken, 1 blok is genoeg voor ongeveer 11 dosissen. 
Het maken van de cacao kost aandacht en tijd, we snijden de blokken tot kleine stukjes en mengen deze dan voor extra energie en kracht met een kruidenthee die is afgestemd
op het moment of de intenties.


De cacao ceremonie: Meditatie, zang, dans, klankschalen, divinatie, chanting, yoga,
verhalen & rituelen

Een cacao ceremonie maak je met elkaar. We stemmen altijd af op de energie van het huidige moment. We volgen hierbij het ritme van de maan en de zon en kijken naar wat er speelt in het collectief en wat we op dit moment nodig hebben. 
We starten de ceremonie vanuit een heilige cirkel waarin veiligheid en verbondenheid met onszelf centraal staat. We vragen bescherming & verbinding en maken plaats voor onze geliefden & onze voorouders, de vader hemel & de moeder aarde, de zon & de maan,
de windrichtingen & de elementen, de krachtdieren & aardse en hemelse wezens
en natuurlijk centraal: de geest van de cacao.
Hoewel iedere ceremonie anders is maken we standaard gebruik van stilte, meditatie, zang,
beweging en klank.